בייג'ין, 27 במרץ 2023 /PRNewswire/ — במהלך שלוש השנים האחרונות, סין עברה כמה גלי מגיפת הקוביד-19 יחד עם מסע החיסונים המאסיבי. זה אפשר למדינה לשמור על שיעורי התחלואה והתמותה הנמוכים ביותר בעולם.
בתגובה למצב המתפתח ללא הרף, סין עשתה אופטימיזציה של אסטרטגיית התגובה שלה לנגיף קוביד-19 על ידי תיאום מניעה ובקרה של המגיפות עם הפיתוח הכלכלי והחברתי.
בתחילת שנת 2023, כלכלת סין מראה סימנים חיוביים, כאשר מספר התפתחויות מצביעות על יכולתה להניע את הצמיחה העולמית.
נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה (NBS) מראים כי התפוקה התעשייתית הנוספת של סין, אינדיקטור מכריע בצד ההיצע, גדלה ב-2.4% משנה לשנה בחודשיים הראשונים של שנת 2023.
בצד הביקוש, מדדי מפתח של הצריכה, השקעות וסחר החוץ עלו במהלך אותה תקופה. המכירות הקמעונאיות של מוצרי צריכה והשקעות בנכסים קבועים עלו ב-3.5 וב-5.5 אחוזים, בהתאמה.
צמיחה כלכלית יציבה
כאשר אמון הצרכנים משוחזר בהדרגה והמדיניות התומכת בצריכה נכנסת לתוקף, NBS מצפה שהחייאת הצריכה תימשך.
הממשלה פרסמה מדיניות תומכת בפריסה ארצית במטרה להמריץ את הצריכה המקומית, לרבות הנפקת שוברי רכישה לציבור והשקת פסטיבלים לקידום הצריכה.
סין ממשיכה לשים דגש על הפיתוח האיכותי, כולל הנעת הכלכלה הריאלית, קידום הייצור המתקדם והאצת בנייתה של המערכת התעשייתית המודרנית, על פי מועצת המדינה.
המדינה שואפת לצמיחה כלכלית יציבה וקבעה את יעד התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) על כ-5 אחוזים.
סין עדיין צריכה לעודד הוצאות צרכנים ולחזק את הבסיס להתאוששות כלכלית בת קיימא, למרות ההתאוששות בחודשיים הראשונים של השנה, אמר דובר NBS פו לינגהוי במהלך מסיבת עיתונאים ביום רביעי שעבר.
החל מה-27 במרץ, הבנק העממי של סין יפחית את יחס דרישת הרזרבות (RRR) עבור המוסדות הפיננסיים (למעט אלה שכבר מיישמים יחס של 5 אחוזים) ב-0.25 נקודות אחוז. לאחר ההפחתה, RRR הממוצע המשוקלל למלווים יירד לסביבות 7.6 אחוזים.
המהלך נועד לשמור על כמות סבירה של נזילות כדי לשרת את הכלכלה הריאלית ולספק את התמיכה של מימון להמרצת הביקושים המקומיים.
הצמיחה היציבה על רקע הקשיים
כלכלת סין שמרה על רמת צמיחה יציבה על רקע ההתעוררות של קוביד-19 בשנה האחרונה.
לפי ה-NBS, התמ"ג של המדינה הגיע לשיא של 121 טריליון יואן (כ-17.95 טריליון דולר) בשנת 2022, לאחר שעבר את השיא של 100 טריליון יואן בשנת 2020 ו-110 טריליון יואן בשנת 2021.
בינתיים, התפוקה התעשייתית בעלת הערך המוסף עלתה ב-3.6% משנה לשנה. יש לציין כי מגזרי ייצור ההייטק וייצור הציוד הראו מומנטום צמיחה משמעותי כאשר ערכי התפוקה גדלו ב-7.4 אחוזים ו-5.6 אחוזים, בהתאמה.
למרות האתגרים הרבים בשלוש השנים האחרונות, סין שמרה על יציבותה הכלכלית. זו הייתה אחת המדינות הראשונות בעולם שחידשה את העבודה ופתחה מחדש את העסקים בשנת 2020 והייתה הכלכלה הגדולה היחידה שהשיגה צמיחה חיובית באותה שנה.
"סין עבדה על מזעור השפעת המגיפה על שרשראות האספקה והפעילות העסקית שלה", אמר פרופסור ליו בין ממכון סין לחקר WTO באוניברסיטה הבינלאומית לעסקים וכלכלה בבייג'ין.
סין יישמה מספר מדיניות במטרה לייצב את הצמיחה הכלכלית, כולל גיוס כספים להשקעות בתשתיות, הפחתת עלויות השירות עבור גופי שוק ומתן סיוע לחברות שנפגעו מהמגיפה כדי להקל על הנטל הפיננסי שלהן.
לדברי ליו, ההתאוששות בצמיחה הכלכלית של סין צפויה להיות מהירה יותר מאשר ל השוק הבינלאומי, מה שחשוב להגברת האמון בהתאוששות הכלכלית העולמית.
בשל תפקידה הגדול של סין בתחום הסחר העולמי, ההתאוששות הכלכלית שלה עשויה להחדיר חיוניות לכלכלה העולמית, אמר ליו.
נתונים של מינהל המכס הכללי מראים כי היקף הסחר הכולל של סין הגיע ל-42.07 טריליון יואן (כ-6.21 טריליון דולר) בשנת 2022, במקום הראשון בעולם זו השנה השישית ברציפות.
בנוסף, הנתונים הרשמיים מראים שסין הובילה את העולם בייצוא במשך 14 שנים רצופות, ותופסת 14.7 אחוזים משוק היצוא העולמי.
"מלבד התפקיד החשוב שסין ממלאת בתחום הסחר העולמי, היצוא שלה תורם רבות לצמיחת התמ"ג שלה", אמר באי רנגאנג, פרופסור חבר של המחלקה לכלכלה היישומית בבית הספר לניהול באוניברסיטת פודן.
"במידה מסוימת זה השלים את הפער בצניחה ברמת הצריכה של משקי הבית ובהשקעות העסקיות בשנה שעברה", אמר וציין שגורם חשוב עומד מאחורי זה הוא שסין נפתחה יותר לעולם.
ניתוח: החוסן הכלכלי של סין מגביר את סיכויי ההתאוששות העולמית כלכלת סין שמראה סימנים חיוביים בתחילת שנת 2023, עם מספר התפתחויות המצביעות על יכולתה להניע את הצמיחה העולמית. CGTN,China Global Television Network