לפי נגיד הבנק המרכזי ריאד סלאמה , לבנון תאמץ שער חליפין רשמי חדש של 15,000 פאונד לדולר אמריקאי ב-1 בפברואר. זה מייצג הפחתה של 90% מהשער הרשמי הנוכחי שנותר ללא שינוי במשך 25 שנים. מעבר מ-1,507 ל-15,000 עדיין רחוק מהשוק המקביל, שבו הפאונד החליף ידיים בסביבות 57,000 לדולר ביום שלישי, לפי רויטרס.
לא סביר שהשינוי ישפיע על הבנקים, אמר סלאמה. הדבר יביא לירידה בהון העצמי של המוסדיים במוקד המשבר הפיננסי של המדינה ב-2019. לשינוי צפויה להיות השפעה מוגבלת על הכלכלה הרחבה יותר. הסיבה לכך היא שהיא זוכה לדולריזציה יותר ויותר ושבו רוב העסקאות מתבצעות תוך שימוש בשערי שוק מקבילים.
מאז החלה להתפצל מהשער של 1,507 ב-2019, הליש"ט איבדה כ-97% מערכה. סלאמה הצהיר לרויטרס כי החלק מההון העצמי של הבנקים המסחריים שנמצא בפאונדים יקטן לאחר המרתו לדולרים ב-15,000 במקום 1,500".
ישנם עדיין מספר תעריפים זמינים, כולל השער הרשמי, שער פלטפורמת החליפין של הבנק המרכזי Sayrafa , שעומד כיום על 38,000 פאונד לדולר אמריקאי, ושער השוק המקביל. הרשויות בלבנון צריכות להתמודד מראש עם הפסדים מוערכים של 70 מיליארד דולר במגזר הפיננסי. על פי קרן המטבע הבינלאומית , זו סבורה רווחת כתוצאה של עשורים של הוצאות פסולות, שחיתות וניהול כושל .
הדעה הרווחת היא שלבנון תוכל להתחיל להחזיר את האמון במערכת הפיננסית שלה ולהתאושש מההתמוטטות רק אם יושג הסכם של קרן המטבע. עבור לבנונים רגילים, חוסר היכולת לגשת באופן חופשי לחסכונות הדולר שלהם הוא אחד ההיבטים המתישים ביותר של המשבר. בלבנון, בקרות הון מעולם לא יושמו באופן רשמי, אבל הבנקים הטילו בקרות משלהם מאז 2019, והגבילו קשות משיכות בדולרים אמריקאים ולירות לבנוניות.