WeWork, פעם סטארט-אפ עף גבוה עם שווי של 47 מיליארד דולר, נכנע ללחצים של שוק הנדל"ן המסחרי הסוער, והגיש בקשה להגנת פשיטת רגל של פרק 11 . אסטרטגיית ההתרחבות הקנאית של החברה בשלביה המתהווים נתפסת כעת כגורם תורם למצוקותיה הפיננסיות, כפי שדווח ב- Associated Press.
למרות השפל של החברה, מייסדה השותף והמנכ"ל לשעבר, אדם נוימן , הצליח לצבור הון לא מבוטל לאחר העזיבה, לפי CNBC. בתפנית בולטת של האירועים, קיבל נוימן תשלום כבד מסופטבנק , שרכש את מחצית מהנתח המניות שנותר שלו ב-WeWork תמורת 480 מיליון דולר בשנת 2021. בנוסף, נוימן הבטיח 185 מיליון דולר באמצעות הסכם אי-תחרות ו-106 דולר נוספים. מיליון מהתנחלות.
בתוך המהומה הפיננסית הזו, WeWork ניהלה משא ומתן על תוכנית ארגון מחדש עם מחזיקי העניין העיקריים שלה, שמטרתה להקל על החובות ולחתוך את התחייבויותיה הנרחבות לשכירות משרדים. הנוף הפיננסי היה מאתגר עבור WeWork, כאשר SoftBank, הקונגלומרט הרב-לאומי היפני, מזרים כספים במאמץ להציל את השקעתה לאחר שנתקלה בהפסדים של מיליארדי דולרים.
בעוד WeWork מתמודדת עם התחייבויות חכירה משמעותיות, היא גם מתמודדת עם מכשול של מחזור חברים גדל וגירעונות פיסקאליים מתמשכים. למרות הכישלונות, WeWork מביעה אמון במסלול שלה, ומכוונת לרווחיות במהלך השנה הקרובה. על צוות הניהול המחודש מופקד כעת האתגר האדיר של ניווט החברה לעבר הצלחה תפעולית ויציבות פיסקלית.