בשינוי משמעותי בתעשייה, Apple, חברת הטכנולוגיה הנודעת שבסיסה בקליפורניה, מוכנה להתחיל בייצור סוללות לקראת התוכנית הקרובה דגמי אייפון בהודו. מהלך זה מסמן יציאה מרכזית מהסתמכות ארוכת השנים על הייצור הסיני. מקורות המקורבים לאפל, כפי שדווח על ידי Financial Times, מציינים כי החברה מתכננת להעביר בהדרגה יותר ייצור סוללות אייפון להודו, החל מהאייפון 16 .
החלטה זו תואמת את השינויים האחרונים במדיניות התעשייתית של הודו, שמטרתה למשוך עסקים השוקלים מעבר מסין ולנצל את יכולות הייצור המתפתחות של הודו. השינוי האסטרטגי של אפל הוא חלק מיוזמה רחבה יותר לגיוון רשת ייצור האייפון שלה, שעוגנת בעיקר בסין כבר למעלה מעשור.
המעבר הזה לא רק מפחית את הסיכונים הקשורים להסתמכות יתר על מדינה אחת, אלא גם ממצב את אפל להתחבר לשוק המעמד הבינוני המתרחב בהודו. ככל שניו דלהי מתגלה כמעצמה כלכלית תחרותית, היא מושכת יותר ויותר השקעות זרות. זה מתרחש על רקע מתחים גיאופוליטיים מתמשכים בין הודו לסין, המשפיעים על דינמיקת שרשרת האספקה העולמית.
בציפייה לתנודות עתידיות בשוק, אפל יזמה פיתוח של שרשרת אספקה בהודו עבור דגמי הסמארטפונים הבאים שלה. מהלך אסטרטגי זה מבוסס על חוסר החיזוי הנוכחי של השוק הסיני. יצרני סוללות גדולים, כולל Desay של סין וSimplo Technology של טייוואן, מוזמנים להקים מתקני ייצור חדשים בהודו.
Rajeev Chandrashekhar, השר לפיתוח מיומנויות ויזמות של הודו, הכריז לאחרונה כי TDK, ספק מפתח לאפל, מתכנן להקים יחידת ייצור במנסר, הודו. מתקן זה יספק סוללות ל-Sunwoda Electronic, מרכיבה הנוכחית של סוללות הליתיום-יון של אפל שבסיסה בשנג'ן, סין.
בנוסף ליוזמת ייצור הסוללות החדשה, השותפויות הקיימות של אפל בהודו, כולל שיתופי פעולה עם Tata וההרכבים הטיוואניים Foxconn ו-Pegatron, אמורות להעמיק. פוקסקון, עם נוכחות משמעותית בסין, הודיעה על תוכניות השקעה משמעותיות בהודו כדי לעמוד בדרישות התפעוליות של אפל. לדברי מינג-צ'י קואו, אנליסט בעל שם של אפל, שיעור מכשירי האייפון המיוצרים בהודו צפוי לעלות באופן משמעותי עד 2024, מה שעשוי לסמן את תחילת פיתוח האייפון מחוץ לסין עד אמצע 2025.