לשעבר של גולדמן זאקס אינטרנשיונל , איאן דוד, ששימש כראש הגיוס העולמי בין 2018 ל-2021, הגיש תביעה של מיליון ליש"ט בלונדון, והאשים את בנק ההשקעות המוערך בטיפוח "תרבות של בריונות". הטענות של דוד מציירות תמונה של מקום עבודה שבו עובדים לעתים קרובות "התייפחו במהלך פגישות" וחוו מצוקה רגשית משמעותית.
התביעה של דוד קובעת כי סביבת העבודה ה"לא מתפקדת" הזו הייתה גורם מרכזי בהידרדרות המנטלית שלו עצמו. לטענתו, רק שנה לאחר תפקידו בגולדמן זאקס, הלחצים הקיצוניים בעבודה גבו מחיר בבריאותו. דיווחים מה"פייננשל טיימס" מדגישים את טענתו של דוד, ומצביעים על כך שהתפרצויות רגשיות לא היו נדירות בקרב עובדים במשרד בלונדון.
בנוסף לחששות אלה, דוד, שהתפטר בשנת 2021, מדגיש בתיק המשפטי שלו כי הבנק דרש באופן עקבי מהעובדים לעבוד שעות ממושכות. דו"ח של Fortune מצטט את חשבונו של דוד לפיו הערות מטרידות כמו קבלת "סטירה" או "אגרוף" נזרקו לעתים קרובות ברחבי המשרד. הוא אפילו טען ששמע משפטים כמו "קח את זה בתור האגרוף הראשון שלך בפרצוף" שהופנו כלפי עמיתים.
גולדמן זאקס התנגד לטענותיו של דוד. לפי הפייננשל טיימס , הבנק הודה במצוקה מדי פעם בקרב העובדים, תוך ציון שלל סיבות אפשריות, הן הקשורות לעבודה והן האישיות. עם זאת, הם הכחישו בתוקף את המקרים הללו כמקרים תכופים או אופייניים. עמדתו הרשמית של הבנק, כפי שצוינה במסמכי בית המשפט, דוחה את הרעיון של כל "תרבות של פילוג" או סכסוך פנימי.
כהגנה על תרבות העבודה שלה, גולדמן זאקס ערער על כמה מהטענות של דוד. הם הפריכו במפורש את הטענה שעובדים הפגינו באופן קבוע מצוקה רגשית במהלך פגישות. הבנק עוד רמז כי כל לחצי עבודה מופרז שעמד בפני דוד עלול היה להיות מוטל על עצמו, וטען כי מעולם לא הוטל עליו חובה לעבוד מעבר לשעות הסטנדרטיות.